Miami top 10 / tien tips / Art Deco District

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI TIP 2: ART DECO DISTRICT

Het Art Deco Historic District, tegenwoordig steeds vaker aangeduid als het Miami Beach Architectural District, is het gebied in het zuiden van Miami Beach dat afgebakend wordt door 6th Street in het zuiden, het strand in het oosten, Alton Road in het westen en het Collins Canal in het noorden.
Het gebied bestaat uit een grote hoeveelheid gebouwen die uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw stammen. Deze zogenaamde art deco gebouwen met kenmerkende vormen die voor die tijd zeer futuristisch waren, mooie pastelkleuren en wat betreft de hotels zeer duidelijk aanwezige neonverlichting vormen het gezicht van South Beach en misschien wel van heel Miami. Als je foto's of video's ziet met de typische art deco gebouwen dan herken je dit direct als afkomstig uit dit prachtige stukje op de wereld. In totaal telt het gebied bijna duizend historische gebouwen waarvan de meesten sinds het einde van de twintigste eeuw in uitstekende staat zijn. In de jaren zeventig en tachtig was dat wel anders. Verval en criminaliteit waren de kernwoorden voor dit gebied. Niet voor niets dat de beroemde film Scarface met Al Pacino en tien jaar later de misdaadserie Miami Vice hier opgenomen zijn.

 

Prachtig voor fotografen
Als fotografie een hobby is dan kun je je in het Art Deco District helemaal uitleven. Elk moment van de dag zijn er wel mooie composities te vinden in dit geweldige stukje Miami Beach en vooral de diversiteit aan kleuren rond zonsondergang maakt dit een ideaal decor voor foto's. Vooral de combinatie van een lange sluitertijd met een statief zorgt voor avond- en nachtfoto's die je alleen maar hier kunt maken.

De leuke plekjes
Als er één straat als hoogtepunt genoemd moet worden dan is dat zonder enige twijfel Ocean Drive. Hier vind je de veel gefotografeerde hotels Beacon, Colony, Clevelander en Tides. Vooral de combinatie van prachtige architectuur met sfeervolle terrasjes, veel mensen en droomauto's maken dit zo'n mooi plaatje.
De achterliggende straat Collins Avenue biedt ook veel mooie gebouwen. Hier vind je roemruchte hotels zoals het Ritz-Carlton, Sagamore, National en het Delano.
Een mooie autovrije straat is Lincoln Road, dat bekend staat om de terrasjes waar je buiten kunt eten en het winkelen. Iets zuidelijker heb je Espanola Way, wat vooral in de avonduren zeer sfeervol aandoet.

Parkeren
Parkeerplek vinden in dit stukje van Miami Beach is een ramp, zeker gedurende de avonduren. Niet voor niets vind je hier heel veel valetparking. Wie toch zelf wil parkeren kan terecht op één van de privé parkeerplaatsen waar je tegen een fixed fee kunt parkeren. De beste plek is het parkeerterrein en de parkeergarage bij Lincoln Road. Hier is de kans dat je plek hebt op een redelijke loopafstand het grootste.
Als je op straat zelf parkeert dan zul je voldoende kleingeld nodig hebben om de parkeermeters te vullen. Let op dat je niet tegen de rijrichting in parkeert, want dat is in Amerika niet toegestaan. Men is in Miami Beach vrij snel met het geven van parkeerboetes, dus houd dit goed in de gaten.

Meer Art deco?
Miami Beach reisinfo
zomervakantie in Miami Beach
winterzon in Miami Beach
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami