Miami top 10 / tien tips / Everglades

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI TIP 9: EVERGLADES

Nationaal park Everglades is een enorm groot natuurpark in het zuidwesten van Florida. Het park is in totaal maar liefst ruim zesduizend vierkante kilometer groot. Het behoort tot de populairste toeristische attracties van de staat Florida met gemiddeld per jaar meer dan een miljoen bezoekers.
Het subtropische moeraslandschap heeft veel gezichten en heeft ook verschillende ecosystemen die leiden tot de unieke samenstelling van de flora en fauna binnen het park. De meeste toeristen zullen vooral afkomen op de moerassen waar je met een zogenaamde airboat overheen kunt gaan op zoek naar alligators en krokodillen. Uniek aan dit park is dat het het enige gebied ter wereld is war zowel alligators als krokodillen leven. Het gebied heeft echter nog veel meer gezichten. Wat te denken van de Cypressmoerassen in het noorden van het gebied of de grote populaties aan vogels die je in het park aantreft.

 

Reizen door het Everglades National Park
Omdat het een natuurpark betreft wordt er vooral veel ruimte aan de natuur gegeven wat automatisch betekent dat het aantal wegen voor de mens zeer beperkt is. Er zijn globaal twee routes in het nationale park. In het zuiden heb je vanaf Homestead de Main Park Road naar Flamingo. Bij Flamingo heb je een aftakking naar Bear Lake. In het noorden heb je de vanuit Miami de Tamiami Trail. Deze US-41 loopt naar het noordwesten van het Everglades National Park en heeft diverse aftakkingen. Zo kun je via deze weg Everglades City en het bijbehorende vliegveldje bereiken. In het westen kom je uit bij de stad Naples, gelegen aan de westkust van Florida.

Toegang
Voor een groot deel van het park geldt dat je moet betalen om toegang te krijgen. Als je met de auto gaat geldt de entreeprijs per auto, niet per passagier.
Je entreebewijs dat je bij de entrance gate koopt is zeven dagen geldig. De toegangspoorten zijn alle dagen van het jaar gedurende 24 uur per dag geopend.
De actuele toegangsprijzen vind je hier.

Airboat
In het park kun je vanaf diverse locaties een boottocht over het moeras maken met een zogenaamde airboat. Een belevenis die gepaard gaat met veel geluid en waarbij je niet altijd droog er vanaf stapt. Sommige boottochten zijn inclusief een bezoek aan een alligator farm, waar je meestal op de foto kunt gaan met baby alligators en een alligator show bij kunt wonen die je doet denken aan de films van Crocodile Dundee.
Enkele aanbieders van airboat rides:
Everglades Safari Park
Everglades Airboat Tours
Sawgrass Recreation Park
Air Boat USA
Boggy Creek Airboat Rides
Omdat per aanbieder er verschil kan zijn in route, lengte, soort boot, tijden, prijzen en eventuele extra's kun je het beste zelf kijken welke aanbieder het beste aansluit bij je wensenpakket.

Muggen
Het subtropische klimaat in combinatie met veel vocht maken de Everglades tot een ideale woonomgeving voor muggen. Vooral in de zomermaanden zijn de muggen nadrukkelijk aanwezig en betekent de auto uitstappen vrijwel gegarandeerd aangevallen worden door deze kleine muskieten. Als je geen anti-muggenmiddel (bij voorkeur met Deet) hebt, dan adviseren we je om deze bij één van de bezoekerscentra aan te schaffen.

Kamperen
Nationaal Park Everglades kent twee campings, waar je voor weinig geld kunt overnachten. Op beide campings vind je een beperkt aantal staanplaatsen die bestemd zijn voor grotere groepen. Alles over de campings lees je op de site van het Nationaal Park.

Eten en drinken
Als je het park bezoekt heb je slechts beperkte mogelijkheden om te eten. In Flamingo is er een restaurant dat in de zomer dicht kan zijn. In dat geval kun je in de havenwinkel wel wat aanschaffen. Bij de aligatorparken en de bezoekerscentra staan meestal wel wat frisdrank- en snoepautomaten. Geldautomaten zijn niet aanwezig in het park.

Meer Everglades?
alles over N.P. Everglades
Everglades National Park
Florida Everglades
het klimaat en weer in Nationaal Park Everglades
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami