Miami top 10 / tien tips / Florida Keys

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI TIP 8: FLORIDA KEYS

De Florida Keys is een archipel van ongeveer 1700 kleine en een paar grotere eilanden aan de zuidkant van Florida. Slechts een deel van de Keys is bewoond, deze eilanden worden door de U.S. 1 Highway met elkaar verbonden. Dit betekent dat je een groot deel van de route die eindigt in Key West over bruggen rijdt. Een zeer aparte ervaring als je dit voor de eerste keer doet. Eťn van de bruggen is met een lengte van 10.931 meter een tijd lang de langste brug ter wereld geweest. De brug verbindt Knightīs Key en Little Duck Key. Door de lengte van bijna zeven mijl wordt hij ook de 7 miles bridge genoemd. De totale rit vanuit centraal Miami naar Key West duurt ongeveer drie tot vier uur. Als je echter de moeite neemt om onderweg een aantal eilandjes aan te doen en eens op je gemak rond te kijken dan duurt de rit natuurlijk een stuk langer.

Key West
Het laatste eiland waar je met de auto terecht komt is het toeristische oord Key West, waar de tijd soms stil gestaan lijkt te hebben. Dit eiland heeft minder dan honderdduizend inwoners, maar in drukke vakantieperiodes wordt het al snel een stuk drukker in Key West.
Kenmerkend voor Key West is de bouwstijl die vooral voortkomt uit het koloniale tijdperk en het eiland zoveel karakter geven. Redelijk wat woningen zijn in de loop van de jaren omgebouwd tot sfeervolle guesthouses en Bed & Breakfasts. Heerlijk chillen in een jacuzi of op de veranda, slapen in sfeervolle kamers met authentieke elementen, alles kan hier. Natuurlijk kun je ook in ťťn van de vele grotere hotels verblijven die vooral langs het strand te vinden zijn, maar naar onze mening zijn de kleinere accommodaties veel leuker wat betreft Key West beleving.

 

Zien & doen
Key West kent redelijk wat bezienswaardigheden, die variŽren van musea tot historische huizen en een aquarium. Wat je zeker moet doen is Key West te voet op je gemak verkennen. Daar heb je geen boekjes voor nodig, eigenlijk is vrijwel het hele eiland de moeite waard. Als je een biertje wilt gaan drinken dan moet je natuurlijk het bekende Sloppy Joe's bezoeken. Deze historische bar op de hoek van Greene en Duval Street is alle dagen van het jaar geopend van 9 uur 's morgens tot 4 uur 's nachts. Naast een groot aantal alcoholische dranken wordt hier de hele dag door voedsel geserveerd en kun je regelmatig genieten van live muziek.
Een andere must-do is de zonsondergang bekijken vanaf de Sunset Pier aan het einde van Duval Street. Onder het genot van een heerlijk drankje kun je romantisch de zon onder zien gaan boven de Golf van Mexico. Naast heerlijke cocktails (tip: pina colada of daiquiry) kun je ook vrijwel altijd genieten van heerlijke live muziek die op deze pier gespeeld wordt. Op het plein voor de pier vind je vaak artiesten en is het ook vrijwel altijd gezellig druk.

 

Meest zuidelijke punt
Een fotomoment in Key West is het Southernmost Point, een betonnen markering van wat het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten zou zijn. Zoals je op de kaart kunt zien is dat echter niet meer het geval. De afstand tot Cuba klopt wel, die is en blijft 90 mijl. Er zijn twee redenen waarom de betonnen boei niet op het echt meest zuidelijke punt staan:
- het stuk dat nu het meest zuidelijk ligt is kunstmatig en is gedurende de Tweede Wereldoorlog toegevoegd aan Key West
- het deel dat nu het meest zuidelijk is, is militair gebied en niet toegankelijk voor het publiek
Leuk wetenswaardigheidje is dat de oorspronkelijk boei is vernietigd en bij Duval Street lag. De nieuwe betonnen versie ligt aan het einde van Whitebread Street, waarmee het punt eigenlijk een aantal tientallen meters in westelijke richting verhuisd is

Waterpret
De Keys zijn zeer geschikt voor allerlei vormen van watersport. Zeilen, vissen, waterskiŽn, snorkelen, duiken... je kunt het niet opnoemen of het is hier mogelijk. Leuk zijn de snorkelexcursies die vanaf Key West naar de Golf van Mexico gaan. Een grote variatie aan tropische vissen zul je vrijwel gegarandeerd kunnen zien. Haaien kunnen in dit gebied ook voorkomen, het is echter zelden dat mensen in aanraking komen met de gevaarlijke soorten haaien.
Voor volwassenen en kinderen een leuke ervaring is het zwemmen met dolfijnen. Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden te vinden langs de kust van het vasteland van Florida, op de Keys vind je ook een aantal onderzoekscentra waar je met de dolfijnen kunt zwemmen. Op Marathon Key vind je het Dolphin Research Center, waar je zeven dagen per week kunt zwemmen met deze prachtige zoogdieren. Op Key Largo heb je een soortgelijk initiatief onder de naam Dolphins Plus. Hier vind je ook mogelijkheden voor therapie met dolfijnen.
Veel andere plekken waar je met dolfijnen kunt zwemmen zijn commerciŽle organisaties waar vaak dolfijnen gebruikt worden die speciaal voor de exploitatie gevangen genomen zijn. Onze voorkeur gaat naar dergelijke bedrijven niet uit omdat het welzijn van de dieren voor de eigenaren vaak niet op de eerste plaats staat.

Meer Florida Keys?
klimaat & weer van Key West
klimaat & weer van Key Largo
klimaat & weer van Key Biscayne
zomervakantie in Florida
winterzon in Florida
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami