Miami top 10 / tien tips / rondvaart & cruise

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI TIP 7: RONDVAART & CRUISE

Miami wordt omgeven door water. Miami Beach bestaat zelfs voor een groter deel uit water dan uit landoppervlakte. Een ideale manier om deze twee steden te bekijken is dan natuurlijk vanaf het een boot. Er zijn daarom ook verschillende mogelijkheden om een rondvaart te maken. Een andere optie is natuurlijk om zelf een boot of jacht te huren en in volledige vrijheid de waterwegen rondom Miami te verkennen.

Rondvaarten
De meeste rondvaarten vertrekken vanaf Bayside Market Place (zie kaart). Gedurende de hele dag zijn er afvaarten van verschillende aanbieders zoals Island Queen Cruises of Aqua Tours.
Voor mensen die van wat spanning houden zijn er de Thriller Miami Powerboat Tours, die ook vanaf Bayside vertrekken. Niet ideaal om eens op je gemak foto's van Miami te maken, wel een stukje spannender dan de gewone boottochten.
Vanaf South Beach kun je een anderhalf uur durende tocht over water én land maken met het amfibievoertuig van Duck Tours.
In alle gevallen geldt dat er voordeel te halen is als je vooraf via internet je kaartjes koopt. Aan de kassa kun je vaak korting krijgen met behulp van zogenaamde coupons.

 

Boottaxi naar Key West
Een leuke manier om naar Key West te reizen was de Key West Express. De bootverbinding tussen Miami en Key West is helaas opgeheven. Je kunt nog wel tussen Fort Myers Beach en Key West varen of van San Marco Island naar Key West en terug.

Bahamas
Op minimaal honderd kilometer van Miami vind je de Bahamas. Dit land bestaande uit ongeveer 700 eilanden is een populaire vakantiebestemming, vooral onder Amerikanen. Vanwege de korte afstand zijn er een aantal minicruises naar deze paradijselijke subtropische bestemming. Je hebt zelfs cruises van één dag, bijvoorbeeld via www.onedaycruise.com.Grote cruisebedrijven zoals Carnival Cruises  hebben een aantal korte cruises van enkele dagen naar de Bahamas in hun pakket. Vanaf het iets ten noorden gelegen Fort Lauderdale kun je met Discovery Cruise naar Freeport op Grand Bahama varen.

Cruises
Vanuit de haven van Miami kun je aan boord gaan op diverse cruises. Leuk om dit aan je vakantie in Miami toe te voegen, omdat je binnen een zeer relaxte en luxe sfeer binnen een korte periode een aantal andere bestemmingen binnen het Caribische gebied kunt bezoeken. De cruises variëren van 2 dagen tot 2 weken en je kunt uit verschillende bestemmingen en routes kiezen. De Bahamas zijn erg populaire als cruisebestemming, maar ook Jamaica, Mexico, Barbados, Aruba, Panama, Grenada, St. Lucia en andere mooie landen kunnen bezocht worden.
Populaire rederijen zijn Carnival Cruises, Celebrity Cruises en Royal Caribbean.

Meer Miami?
Miami reisinfo
Miami Beach reisinfo
zomervakantie in Miami
winterzon in Miami
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami