Miami top 10 / tien tips / uitgaan

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI TIP 4: UITGAAN

Het uitgaansleven in Miami en vooral in Miami Beach is levendig en zeer gevarieerd. Voor elk wat wils en het klokje rond. "Never a dull moment in Miami" is wat we tegen vrienden vaak zeggen. Hier vind je uitstekende dance clubs, bars, stripclubs, nachtclubs, sport bars, lounge bars en cafés. Zeker de moeite waard zijn de diverse latin clubs die je door de aanwezigheid van veel inwoners met Latijns-Amerikaans bloed in Miami soms zeer de moeite waard zijn.
Hoewel een groot deel van het uitgaansleven zich concentreert in South Beach, is er verspreid over de hele stad voldoende entertainment te vinden. Net als in veel Amerikaanse steden kan het deurbeleid streng zijn bij de populaire clubs. Er zijn clubs waar je als toerist niet zomaar binnenkomt tenzij dat je op de lijst staat. Sommige conciërges van hotels kunnen dit voor je geregeld krijgen, vaak lukt het niet.

 

Uitgaan in Miami Beach
Het uitgaansleven op SoBe, zoals South Beach vaak kortweg genoemd wordt, is meer dan de moeite waard. Op Ocean Drive heb je populaire bars zoals Mango's Tropical Cafe, Fat Tuesday en de veel gefilmde Clevelander Bar.
Veel clubs liggen vooral aan Washington Avenue, Collins Avenue en Lincoln Road. Hier vind je onder andere het zeer populaire SET Miami, Opium en Mansion. Regelmatig sluiten clubs of komen er nieuwe bij. Belangrijk is om de lokale bronnen regelmatig te checken om te kijken wat er in en wat er uit is.

Beach clubs
In navolging van Europese topbestemmingen zoals Ibiza vind je ook in Miami tegenwoordig zogenaamde Beach Clubs. Dé plek die als één van de hotspots van South Beach gezien wordt is Nikki Beach. Alle info over Nikki Beach Miami inclusief de actuele agenda vind je hier.

Dance clubs in Miami
In Miami en Miami Beach vind je redelijk veel plekken waar je tot in de late uurtjes kunt dansen op dance muziek. Het aantal optredens van Amerikaanse maar vooral Europese top deejay's is de afgelopen jaren flink toegenomen. Miami wordt als één van de topbestemmingen in de dance scene gezien. De meeste en beste clubs vind je in South Beach en Downtown Miami.
Een overzicht van dance clubs in Miami vind je hier.

Stripclubs
In Miami en Miami Beach vind je een vrij groot aantal stripclubs die variëren van ranzige achteraf tentjes tot dure clubs waar limousines en dure auto's af en aan rijden. Toppers zijn Club Madonna, Solid Gold en Miami Gold. Een overzicht van adult clubs in Miami vind je hier.

Live muziek
Liefhebbers van live muziek en concerten van grote artiesten komen volledig aan hun trekken in Miami. De agenda met optredens is hier altijd flink gevuld en elke dag is er verspreid over de de stad wel iets te doen op het gebied van live muziek.
Een actuele agenda vind je op Miami New Times.

Alcohol
De minimum leeftijd waarop je in Miami alcohol mag drinken is 21 jaar. Als je net 21 of iets ouder bent is de kans groot dat ze om een identiteitsbewijs (paspoort) vragen.
Voor veel clubs en sommige bars geldt dat je zelfs al 21 moet zijn om binnen te komen. Dat geldt niet voor restaurants en bars die zich ook op families richten.
Deze regels gelden overigens in heel de V.S.

Meer uitgaan in Miami?
Miami.startpagina.nl
Miami Nightguide
Time Out Miami
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami