Miami top 10 / reisinfo / roken

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI ROOKBELEID

Amerikanen zijn een voorloper geweest op het gebied van het ontwikkelen van een rookbeleid en het invoeren van rookverboden. Typisch dat het land dat zoveel geld aan de tabaksindustrie heeft verdiend n van de eerste staten is geweest dat zich tegen roken is gaan keren.

 

Roken in Miami
Rokers worden ook in Miami steeds meer als paria gezien. Steeds meer hotels zijn helemaal rookvrij, op de luchthaven kan niet meer gerookt worden en ook de horeca is inmiddels rookvrij. Het rookverbod voor bars en restaurants wordt hier goed nageleefd in tegenstelling tot sommige Europese landen. Buiten roken mag nog wel, maar zelfs daar zie je dat je als roker steeds vaker op beroerde plekjes weggestopt wordt.

Sigaretten
Als je sigaretten wilt kopen in Miami zul je redelijk diep in je buidel moeten tasten, want een pakje peuken is niet goedkoop. Door allerlei belastingen die door de overheid opgelegd zijn liggen de prijzen inmiddels nog hoger dan in Nederland en Belgi. Ook wordt het steeds moeilijke om verkooppunten van sigaretten te vinden. Ook belastingvrij kopen op de luchthaven van Miami is nog maar nauwelijks de moeite. Verstokte rokers kunnen het beste een slof kopen in Nederland (of elders in Europa) voordat ze naar Florida vliegen.

Meer informatie over roken en rookbeleid?
Op de volgende sites kun je meer informatie vinden over roken in het algemeen en het rookbeleid van Miami en de Verenigde Staten:
sigaretten startpagina
roken in Florida
roken op vakantie 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami