Miami top 10 / reisinfo / veiligheid

 home reisinfo vakantie cookiebeleid linkscontact 

Miami Beach

Art Deco District

winkelen

uitgaan

hotels

Miami met de auto

rondvaart & cruise

Florida Keys

Everglades

zien & doen

reisinformatie

MIAMI VEILIGHEID

Miami is een echte stad met de bijbehorende problemen. Criminaliteit, armoede en slechte wijken komen ook hier voor. Statistisch gezien zijn Nederlandse steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam echter onveiliger dan Miami.

Tot halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw had Miami een zeer beroerd imago als het gaat om de veiligheid. Moorden en overvallen leken schering en inslag, ook toeristen waren hierbij regelmatig de pineut. Verhalen van toeristen die vermoord werden bij benzinestations bereikten de pers hier en zorgden ervoor dat het toerisme naar Miami niet zijn beste periode had.

Inmiddels is de rust flink wedergekeerd. De risico's zijn zoals normaal is voor een stad van deze omvang, wie de slechte wijken ontwijkt loopt zelfs minder risico om slachtoffer te zijn van een misdrijf.

 

Risico's
Het gevaar wat in elke vakantiebestemming op de loer ligt is diefstal. Dat kan gebeuren op de hotelkamer, door middel van zakkenrollerij, door diefstal op het strand als je spullen daar onbewaakt liggen of door middel van roof. Je moet natuurlijk niet met een cabriolet door Miami rijden en je handtas, fotocamera of andere waardevolle spullen op de bijrijderstoel leggen.
Je in slechte wijken begeven, zeker als het donker is, brengt altijd een risico met zich mee. Zeker als je dure sieraden of horloges draagt ben je een opzichtige prooi voor mensen met slechte intenties.

Voorkomen
Hoe kun je voorkomen dat je in de problemen komt? Gewoon de gouden regels hanteren die eigenlijk voor vrijwel elke vakantiebestemming gelden:
- vermijd donkere en/of stille plekjes
- draag geen opzichtige dure spullen
- let op als je aangesproken wordt
- parkeer je auto op goed verlichte plaatsen
- ga niet op je gemak in een achterbuurt rondlopen, zeker niet om foto's te schieten
- wees altijd alert

Als er iets gebeurt?
Bel dan het noodnummer 911 als er acute hulp nodig is. Bij minder acute zaken moet je in ieder geval aangifte doen bij de politie. Veel verzekeringen hanteren een plicht tot aangifte, het liefst binnen 24 uur.
Indien nodig schakel dan de reisleiding in, als die er is in jouw geval. Kijk of de reisleider of reisleidster je nog ergens mee kan of moet assisteren.

Orkanen
Zware stormen en orkanen kunnen een veiligheidsrisico vormen. Lees alles over orkanen op de speciale orkaanpagina.

Meer informatie over veiligheid in Miami?
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken publiceert voor alle landen een reisadvies, zo ook voor de Verenigde Staten waar Miami zich bevind:
reisadvies V.S.
 

Miami startpagina Miami zonkalender Miami informatie alles over Miami weer & klimaat van Miami zomervakantie Miami winterzon in Miami